Workshop Familieverhalen

Op verzoek geef ik workshops Familieverhalen. Hier een beschrijving van de inhoud, plus enkele ervaringen van deelnemers.

In deze workshop verken je een dag lang wat je over je familie zou willen schrijven. Je experimenteert met ter plekke geschreven fragmenten, waardoor je nieuwe aspecten ontdekt aan verhalen die je al lang dacht te kennen. Na een dag schrijven ga je vol nieuwe plannen naar huis.

Familie is intiem en persoonlijk én een bron van de meest wonderlijke verhalen. Sterke verhalen zijn het vaak, juist omdat ze waargebeurd zijn én omdat de hoofdpersonen familie van je zijn.

Maar wil je dat alleen familieleden je verhalen lezen? Of beoog je een ruimer publiek? En hoe schrijf je een familieverhaal op, zó dat ook buitenstaanders er door geraakt worden?

In de workshop verken je een dag lang het genre van het familieverhaal. Je experimenteert met vorm en perspectief en bekijkt ook familieverhalen van andere schrijvers.

Iedere deelnemer gaat met zijn eigen familieverhalen aan de slag. Je neemt in elk geval één foto mee, een foto die samenhangt met het verhaal dat je zou willen vertellen. Als je wil, mag je ook ander materiaal meenemen, maar dat hoeft niet. Je kunt jezelf ook verrassen door te kijken wat er in je hoofd opkomt.

Vragen? Mocht je vragen hebben over de inhoud van de workshop, dan kun je mij mailen of bellen (tijdens kantooruren): 06 143 196 55.

Deelnemers over deze workshop Familieverhalen

‘Ik heb de schrijfworkshop familieverhalen als bijzonder ervaren. Behalve dat het inspirerend en enerverend was, vond ik het te gek om te zien hoe snel je in korte tijd creatief en productief tot verrassende, ontroerende en grappige stukjes tekst kunt komen (..). Tanny’s integere benadering maakte het mogelijk om vanuit het hart te schrijven.’

‘Een bijzondere bijeenkomst waarin iedereen de gelegenheid kreeg om zijn of haar plan voor een familieverhaal te bespreken. De opdrachten die we kregen waren inspirerend en gaven mij een nieuwe impuls om met mijn familieverhaal door te gaan.’

‘Ik heb me erg ‘senang’ gevoeld in deze workshop. En veel en kwalitatief waardevolle zaken kunnen doen. (..). Mooi ook om je aan het werk te zien, spanning, ontspanning, observerend, rust en tijd nemend. Je neemt een centrale positie in, je stuurt het creatieve proces. Omdat je het op die manier deed, vond ik het prettig, en vooral ook met een zekere kracht en dynamiek.’